Céklás sárgarépatorta
2018-04-23- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Egy finom répatorta semmihez sem fogható, pláne, hogyha finom friss céklával van kiegészítve.
Ezeket szerezd be:
- 200 ml olaj
- 1.5 bögre cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 kiskanál vanília aroma
- 3 ek víz (forró)
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál fahéj
- 3 nagy db sárgarépa
- 1.5 nagy db cékla
- 3 marék dió
- 3 db tojásfehérje
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát jól kivajazunk.
2. lépés
Egy tálban összekeverjük az olajat, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliát és a vizet. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, és a száraz hozzávalókat. A két keveréket ezután összedolgozzuk.
3. lépés
Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és lereszelt céklát, majd a diót is. Jól elkeverjük.
4. lépés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.
5. lépés
A tésztát beleöntjük a formába, majd ezen a hőfokon körülbelül 45-50 percig sütjük.
6. lépés
Miután kihűlt, kenhetünk rá mascarponét vagy valamilyen mázat, de szerintem natúran is nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 298 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
726,71 kcal -
Zsír
36,34 g -
Koleszterin
78,75 mg -
Szénhidrát
91,92 g -
Cukor
46,02 g -
Fehérje
13,34 g