Répás piskóta tekercs
2013-01-17- Típus: Piskótatekercs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha Húsvétra készülünk, akkor a répa tulajdonképpen elengedhetetlen hozzávaló egy ünnepi asztalon.
Ezeket szerezd be:
- 250 g répa
- 2 evőkanál olaj
- 4 tojás
- 150 g kristálycukor
- 100 g liszt
- Kenéshez:
- baracklekvár
- Túrós krém:
- 400 g krémtúró
- 100 g porcukor
- 1 tk vanília
- 250 ml tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag habfixáló
1. lépés
Első körben a répát megtisztítjuk, megpucoljuk és lereszeljük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál olajjal, a reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
2. lépés
Előmelegített sütőben, 170°C-on 10-12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.
3. lépés
A krémhez a túrót a porcukorral, a vaníliával és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt.
A krémet a lekvárral megkent piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor szeleteljük, gyümölcslekvárral lecsöpögtetve vagy kompóttal szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
8 391 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
579 kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
62g -
Fehérje
11.1g