Ratatouille leves mozzarellával
2014-07-15- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Francia lecsós beütés sok zöldséggel. Ezt talán kevesen ismerik, de annál finomabb! :)
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 0.5 db csípős zöldpaprika
- 1 db cseresznyepaprika
- 3-4 szelet padlizsán
- 4 db bazsalikomlevél
- 4 db petrezselyemlevél
- 70 g sűrített paradicsom
- 100 g mozzarella
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A hagymákat, bazsalikom és petrezselyem-leveleket felaprítom. A paprikát, padlizsánt és paradicsomot kockára vágom.
2. Lépés
Olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.
3. Lépés
Hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, tovább dinsztelem együtt.
4. Lépés
Majd adok hozzá 4 dl vizet, belekeverem a sűrített paradicsomot, felforralom.
5. Lépés
Tálaláskor a levest tányérba merem, középre helyezem a félbevágott mozzarellát, s díszítem bazsalikom-levéllel és cseresznyepaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 352 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
442 kcal -
Zsír
18,3 g -
Koleszterin
27 mg -
Szénhidrát
56,9 g -
Cukor
23,3 g -
Fehérje
24,1 g