Rakott karfiol
2012-06-01- Típus: Fehérje nap, Rakott karfiol receptek, Tepsis zöldségétel
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A múlt héten voltam a zöldségesnél és friss karfiol érkezett. Nem is kellett kétszer mondani, azonnal vettem belőle. Már akkor tudtam, hogy valamilyen rakott dolgot készítek belőle, szigorúan hússal kiegészítve. :)
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Karfiol
- 20 dkg Csirkemellfilé
- 1 evőkanál Margarin
- 1 Vöröshagyma
- 1 dl Kefir
- 1 Paprika
- 1 Paradicsom
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
1.Lépés
A karfiolt előkészítjük. Megmossuk és szétszedjük apró kis darabokra, rózsáira szedjük. Ha ezzel végeztünk, akkor félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
2.Lépés
Csirkemellet is elintézzük. Csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk, amelyik nekünk szimpatikusabb. A hagymával, paprikával és paradicsommal is tegyük ugyanezt.
És akkor most kezdődik a móka. A hagymának a felét üvegesre pároljuk, margarin társaságában. (A másik fele később kell.) Ezután hozzáadjuk a csirkemellet. Néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Megfűszerezzük borssal, pirospaprikával, köménnyel és természetesen megsózzuk. Ha a hús puha lett, akkor beletesszük a hagyma másik részét, paradicsomot, paprikát. Összefőzzük és kicsit állni hagyjuk.
3.Lépés
Fogunk egy tepsit vagy valami hőálló edényt és kivajazzuk. Legalulra megy a karfiol fele, majd rá a csirkemell és végül megint a karfiol. A tetejére kefirt kenünk és bevágjuk a sütőbe közepesre állítva.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 129 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
290 kcal -
Összes Zsír
10 g -
Koleszterin
86 mg -
Szénhidrát
16 g -
Cukor
7,3 g -
Fehérje
34,9 g