Tojásos sajtos karfiol
2014-01-17- Típus: Rakott karfiol receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Finom egészséges étel. Nálunk a karfiol a favoritok közé tartozik.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 tojássárgája
- 3 deci tejföl
- 2 deka margarin
- 10 deka füstölt sajt
- kevés szerecsendió
- vágott petrezselyem
- só
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
1. Lépés
A karfiolt megmosom, és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm. Egy hőálló tálat a margarinnal kikenek, morzsával meghintem.
2. Lépés
A karfiolrózsákat szépen egymás mellé lerakom.
A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom és petrezselymet hintek rá. 200 fokon szép pirosra sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 604 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
249 kcal -
Zsír
18.4g -
Szénhidrát
11.8g -
Fehérje
11.3g -
Koleszterin
143mg -
Cukor
5.1g