Almás puffancsok
2013-05-14- Típus: Leveles és kelt tészták, Töltött desszertek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Nem titok, hogy az alma az egyik kedvenc gyümölcs a családunkban. A különösen sok almás pite mellett más ötleteket is ki kell találnom.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 1 csomag instant élesztő
- csipet só
- 100 g cukor
- 65 g vaj
- 190 ml tej
- Töltelék:
- 2 alma
- csipet fahéj
- 4 teáskanál cukor
- 6 evőkanál tejszín
- 5 evőkanál mandulaforgács
- marék mazsola (opcionális)
- Tetejére:
- 1 tojás + 2 evőkanál tej
1. Lépés
A tészta összetevőiből gyúrjunk egységes tésztát, majd konyharuhával letakarva tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. fél órát.
2. Lépés
Az almákat hámozzuk meg, kis darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi töltelék hozzávalóval.
Amikor a tészta megkelt, felosztjuk 12-14 részre. A tésztákat lapítsuk ki, tegyük a közepére a tölteléket, majd hajtogassuk össze és alakítsunk belőlük gombócokat.
3. Lépés
Helyezzük a gombócokat egy papírral bélelt tepsibe, fedjük le egy ruhával, és hagyjuk újból kelni, kb. 20 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Amikor a gombócok megkeltek, verjünk fel egy tojást a tejjel, majd kenjük meg a tetejüket vele.
Szórjuk meg mandulával, majd 25 perc alatt süssük készre.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 583 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
573 kcal -
Zsír
16.4g -
Szénhidrát
94g -
Fehérje
12.4g