Étcsokis-narancsos torta
2014-03-18- Típus: Csokoládétorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:40 p
Nem győzöm kiélni a csokoládé iránti szenvedélyem. Ha kell, minden süteménybe belecsempészem. A következő torta egy mesés költemény. 23-as tortaformában készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 1 narancs
- 100g étcsokoládé
- 3 tojás
- 280g porcukor
- 240ml napraforgóolaj
- 25g kakaópor
- 250g liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- Máz:
- 200g étcsokoládé
- 225 ml tejszín
1. Lépés
A narancsnak reszeljük egy tálkába a héját, majd hámozzuk meg és a gyümölcshúst vágjuk apró darabokra. A sütőt előmelegítjük 180C-ra, egy 23cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
2. Lépés
Felolvasztjuk a csokoládét, aztán hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot és olajat. Fokozatosan verjük tovább, aztán jöhet bele a narancshús és a héj, majd keverjük bele a lehűtött csokoládét.
3. Lépés
Szitáljuk egybe a kakaót, lisztet és a sütőport. Keverjük jól össze a tészta többi részével, és öntsük a formába. Süssük 55 percig, majd hagyjuk hűlni 10 percig a formában, csak azután vegyük ki belőle.
4. Lépés
Következzék a csokis máz: olvasszuk fel a csokoládét egy hőálló tálban. A tejszínt éppen hogy forraljuk fel, aztán öntsük át a csokoládéhoz. Hagyjuk 2 percig így, majd ezután keverjük simára.
5. Lépés
Tegyük félre legalább fél órára, majd kenjük a torta tetejére. Igény szerint szórjuk le kandírozott narancshéjjal, reszeljünk rá narancshéjat, de mehet rá nyugodtan dió, mandula vagy mogyoró is.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
7 860 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
837 kcal -
Zsír
52.5g -
Szénhidrát
86.9g -
Fehérje
9.5g -
Koleszterin
109mg -
Cukor
56.8g