Perzsa uborkás-mentás joghurtleves
2014-05-05- Típus: Uborkaleves receptek
- Nemzetiség: Iráni
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Kiváló kánikulában, s nosztalgiázás az Iránban eltöltött éveimre. Ott a 40 ºC-fok körüli hőségben gyakran fogyasztottuk.
Ezeket szerezd be:
- 1 pohár joghurt
- 1 dl tejszín vagy 2 evőkanál tejföl
- 3 db ecetes uborka
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mazsola
- 1-2 evőkanál dióbél
- 1 evőkanál pisztácia
- 2 db mentalevél
- kapor (ízlés szerint)
- 1 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1. Lépés
Keverjük addig a joghurtot, míg lágy lesz.
2. Lépés
A hagymát, fokhagymát, diót, pisztáciát, mazsolát, kaprot, petrezselymet, mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk.
3. Lépés
Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, öntsünk hozzá kevés tejszínt, vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.
4. Lépés
Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
5. Lépés
Fogyasztáskor díszítsük mentalevelekkel, egész dióval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 668 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
247 mg -
Zsír
8,3 g -
Koleszterin
12 mg -
Szénhidrát
36,8 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
10,3 g