Fügés párolt káposzta

2015-03-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Sült húsok mellé köretként kínálhatjuk ezt a finom káposztát.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 ek méz
  • 2 dl édes fehérbor
  • csipet só
  • 2 db babérlevél
  • 1 cs aszalt füge
  • 2 ek olívaolaj

1. Lépés

A káposztát vékonyra leszeletelni, majd enyhén besózni, és kicsit állni hagyni. A hagymát megpucolni, félbevágni és vékonyan felszeletelni.

2. Lépés

Egy edénybe beletenni a mézet, habosodásig melegíteni, majd hozzáadni az olívaolajat. Ezután hozzáadni a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdeni párolni.

3. Lépés

Amikor már kicsit összeesett, hozzáadni a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatni, majd felönteni a borral. Ezután beletenni a babérlevelet, és lefedve elkezdeni párolni.

4. Lépés

Közben ízlés szerinti méretűre feldarabolni a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverni. Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára párolni.

5. Lépés

Közben ha szükséges, még egy kicsi bort önteni alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesíteni. Tálaláskor sültek mellé köretként kínálni.

 

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 736 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

  • Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    361 kcal
  • Zsír

    7.7g
  • Szénhidrát

    67.7g
  • Fehérje

    4.3g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    52.7g