Fügés párolt káposzta
2015-03-05- Típus: Zöldségköretek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Sült húsok mellé köretként kínálhatjuk ezt a finom káposztát.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 ek méz
- 2 dl édes fehérbor
- csipet só
- 2 db babérlevél
- 1 cs aszalt füge
- 2 ek olívaolaj
1. Lépés
A káposztát vékonyra leszeletelni, majd enyhén besózni, és kicsit állni hagyni. A hagymát megpucolni, félbevágni és vékonyan felszeletelni.
2. Lépés
Egy edénybe beletenni a mézet, habosodásig melegíteni, majd hozzáadni az olívaolajat. Ezután hozzáadni a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdeni párolni.
3. Lépés
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadni a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatni, majd felönteni a borral. Ezután beletenni a babérlevelet, és lefedve elkezdeni párolni.
4. Lépés
Közben ízlés szerinti méretűre feldarabolni a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverni. Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára párolni.
5. Lépés
Közben ha szükséges, még egy kicsi bort önteni alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesíteni. Tálaláskor sültek mellé köretként kínálni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 736 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
361 kcal -
Zsír
7.7g -
Szénhidrát
67.7g -
Fehérje
4.3g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
52.7g