Mézes burgonyapaprikás
2012-12-13- Típus: Krumplis étel receptek, Paprikáskrumplik
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A következő recept nagyon ötletes, tulajdonképpen bármikor készíthetjük. Finom pikáns íze miatt, mindenki azonnal megszereti.
A receptet Farkas Bernadett, Suncika küldte be nekünk.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg újkrumpli
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba szeletelve
- 1 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál ketchup
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- kakukkfű
- pirospaprika
- ételízesítő
- majoranna
- petrezselyemzöld
- 1-2 kiskanál méz
- 2 dl víz
1. lépés
Egy kevés olajra tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, a vastag karikára vágott kolbászt és a felszeletelt gombát. A vékonyra szeletelt paprikát, majd megszórjuk kevés pirospaprikával és kis lángon jól átsütjük.
2. lépés
Ha a kolbász nagyjából kiengedte a zsírját, addigra a hagyma is megdinsztelődik és az egésznek szép piros színe lesz, akkor kivesszük a wokból az összes benne lévő finomságot, majd a maradék zsiradékba beletesszük a kockázott burgonyát.
3. lépés
Picit átsütjük, majd visszatesszük hozzá a kolbászos keveréket. Megszórjuk kevés pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel – nem kell, hogy teljesen ellepje a burgonyákat, úgyis lefedjük, – majd a gőzben átpuhulnak a kilógó krumplirészek.
4. lépés
Amikor már forr, megszórjuk kevés petrezselyemmel, meglocsoljuk a mézzel, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, majorannával és elkeverünk benne 2-3 ek ketchupot is. Fedő alatt puhára főzzük, néha megkeverjük. Sűrű leve lesz.
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk friss kakukkfűvel, vagy aprított petrezselyemzölddel és a mozzarella golyókkal elkeverjük.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
4 403 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
284 kcal -
Zsír
12.2g -
Szénhidrát
33.7g -
Fehérje
11.5g