Csirkecomb sütőzacskóban gombával

2012-09-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Mostanában egyre kedveltebb a sütőzacskóban elkészíthető ételek, hiszen nincs sok macera vele, csak be kell rakni a zacskóba a hozzávalókat és már süthető is.

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg csirkecomb
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 csésze zöldség mix
  • 4 evőkanál olíaolaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 tk bors
  • 1 tk grill fűszersó
  • 1 kis üveg olívabogyó
  • 1 csésze koktélpararicsom
  • só ízlés szerint

1. lépés

A csirkecombokat megmossuk, majd kicsit bedörzsöljük őket sóval. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. Tegyünk ugyan így a kaliforniai paprikával, a gombával. Tegyünk mindent a sütőzacskóba.

2. lépés

Az olívaolajat keverjük össze a fűszerekkel és a keveréket öntsük a zacskóba. Próbáljuk meg elegyengetni, hogy mindegyik húsra jusson, öntsünk bele 0,5 dl vizet és óvatosan rázogassuk meg. Zárjuk be a sütőzacskót, ne nagyon szorosan, hagyjunk némi helyet.

3. lépés

Egy tűvel szúrjuk ki a zsák tetejét több helyen, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük be a sütőbe. 180˘C-ra előmelegített sütőben körülbelül 44-50 percig süssük.

Tálaljuk steak burgonyával vagy salátával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

18 106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rozmaringos csirke

  • Kolbásszal töltött karaj

  • Sült oldalas sütőzacskóban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    506 kcal
  • Zsír

    23.3 g
  • Szénhidrát

    18.8 g
  • Fehérej

    56.5 g