Medvehagymás zöld pesto
2016-08-09- Hány főre: 10
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A medvehagyma most a sláger. Gyorsan készítettem egy zöld pestot sok medvehagymával. A kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használom. A receptje rövidesen jön.
Ezeket szerezd be:
- 2 csokor Medvehagyma
- 6 db Újhagyma zöldje
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 csokor Reteklevél
- 10 dkg Spenót
- 1 db Hegyes erős paprika
- 12 levél Bazsalikom
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 tk Fenyőmag (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
- 3 ek Olívaolaj
- 5 dkg Parmezán sajt
1. lépés
A fenyőmagot megpirítom.
2. lépés
Közben felaprítom a többi hozzávalót, a sajtot lereszelem.
3. lépés
Mindent egy keverőtálba teszek, fűszerezem, s egy kézi botmixerrel összekeverem.
4. lépés
A pestot befőttes üvegekbe kanalazom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 648 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
71,5 kcal -
Zsír
6 g -
Koleszterin
3,5 mg -
Szénhidrát
3,5 g -
Cukor
0,2 g -
Fehérje
2,6 g