Márványos kalács
2013-03-23- Típus: Kalács
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Húsvétkor előszeretettel készítek valamilyen gyors kalácsot. A család kedvence a fonott kalács, illetve ez a márványos típus. Érdemes kísérletezni a mintákkal.
Ezeket szerezd be:
- 150 g liszt
- 10 dkg vaj
- 150 g cukor
- 5 g élesztőpor
- 3 tojássárgája
- 100 ml tej
- 5 dkg csokoládé (vagy kakaópor, kávé)
- 1 citrom
- csipet só
1. lépés
A citrom héját lereszeljük. Egy tálban összekeverünk 10 dkg puha vajat a cukorral, csipetnyi sóval és a tojássárgájával. Habverővel jól dolgozzuk össze, amíg egységes, fehéres keverék lesz belőle. Jön hozzá a liszt, a tej, az élesztőpor és újra elkeverjük.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Megolvasztjuk a csokoládét. A tésztát elfelezzük, majd az egyik feléhez hozzákeverjük a csokoládét, de tehetünk hozzá kakaóport vagy instant kávét, a másikhoz hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Egy kalács formát kivajazunk, majd a két tésztát felváltva rétegezzük, majd egy villával még összehúzzuk a rétegeket.
Sütőbe tesszük és kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 935 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
285 kcal -
Zsír
6.7g -
Szénhidrát
51.4g -
Fehérje
5.6g