Márványos kalács

2013-03-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Húsvétkor előszeretettel készítek valamilyen gyors kalácsot. A család kedvence a fonott kalács, illetve ez a márványos típus. Érdemes kísérletezni a mintákkal.

Ezeket szerezd be:

  • 150 g liszt
  • 10 dkg vaj
  • 150 g cukor
  • 5 g élesztőpor
  • 3 tojássárgája
  • 100 ml tej
  • 5 dkg csokoládé (vagy kakaópor, kávé)
  • 1 citrom
  • csipet só

1. lépés

A citrom héját lereszeljük. Egy tálban összekeverünk 10 dkg puha vajat a cukorral, csipetnyi sóval és a tojássárgájával. Habverővel jól dolgozzuk össze, amíg egységes, fehéres keverék lesz belőle. Jön hozzá a liszt, a tej, az élesztőpor és újra elkeverjük.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Megolvasztjuk a csokoládét. A tésztát elfelezzük, majd az egyik feléhez hozzákeverjük a csokoládét, de tehetünk hozzá kakaóport vagy instant kávét, a másikhoz hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Egy kalács formát kivajazunk, majd a két tésztát felváltva rétegezzük, majd egy villával még összehúzzuk a rétegeket.

Sütőbe tesszük és kb. 1 óra alatt készre sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 935 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    285 kcal
  • Zsír

    6.7g
  • Szénhidrát

    51.4g
  • Fehérje

    5.6g