Hideg tejszínes eperkrémleves
2015-06-19- Típus: Gyümölcskrémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg eper
- 1 dl tej
- 5 cl tejszín
- 1 tk méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db mentalevél (+1 mentacsúcs)
- 0.5 db citrom (csak a reszelt héja)
1. Lépés
Az epret alaposan megmosom, egyet félreteszek, a többit megpucolom, félbevágom. Három szemet megint félreteszek, a többit beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, s a botmixerrel pépesítem.
2. Lépés
Egy tálalóedénybe belerakom a a félretett epreket, ráöntöm a levest, az edény közepére teszem a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetek egy epret.
3. Lépés
Néhány órára beteszem a hűtőbe.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 770 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
196 kcal -
Zsír
3,1 g -
Koleszterin
9 mg -
Szénhidrát
40,9 g -
Cukor
32,8 g -
Fehérje
5,3 g