Hideg tejszínes eperkrémleves

2015-06-19
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg eper
  • 1 dl tej
  • 5 cl tejszín
  • 1 tk méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db mentalevél (+1 mentacsúcs)
  • 0.5 db citrom (csak a reszelt héja)

1. Lépés

Az epret alaposan megmosom, egyet félreteszek, a többit megpucolom, félbevágom. Három szemet megint félreteszek, a többit beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, s a botmixerrel pépesítem.

2. Lépés

Egy tálalóedénybe belerakom a a félretett epreket, ráöntöm a levest, az edény közepére teszem a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetek egy epret.

3. Lépés

Néhány órára beteszem a hűtőbe.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 770 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

  • Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

  • Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

  • Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    196 kcal
  • Zsír

    3,1 g
  • Koleszterin

    9 mg
  • Szénhidrát

    40,9 g
  • Cukor

    32,8 g
  • Fehérje

    5,3 g