Hideg citrom felfújt
2012-09-02- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 7 perc
- Elkészítés: 27 perc
Egy könnyen elkészíthető, mégis elegáns felfújt a vendégek legnagyobb örömére. Adj neki egy kis csavart és citrom helyett készítsük lime-mal, már is egy másik desszertet kapunk.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 3/4 csésze cukor
- 1 citrom héja és leve
- 1/4 csésze sótlan vaj, felkockázva
- 4 csésze (1 l) vanília fagylalt
- porcukor
1. Lépés
Egy fazékban habverővel keverjük fel a tojást, a cukrot, a citrom héját és levét. Főzzük keverés közben alacsony lángon, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a vajat (kockánként) és alaposan keverjük össze, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Lágyításuk fel a fagylaltot egy botmixer segítségével, adjuk hozzá a citromos keverékhez. Öntsük az előkészített formákba (ne üveg legyen!) és fagyasszuk 2 órán át.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 085 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Fehérje
8 g -
Szénhidrát
51 g -
Zsír
21 g