Datolyás felfújt
2013-10-20- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:35 p
A következő finomság az ínyenceknek ajánlott. Nagyon finom, ragadós és mutatós édesség.
Ezeket szerezd be:
- 175g kimagozott aszalt datolya
- 150ml juharszirup
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 nagy tojás
- 85g liszt
- porcukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyük a datolyákat és 175ml vizet egy lábasba és főzzük 5 percig. Tegyük át ezután egy turmixgépbe, adjunk hozzá 6 evőkanál juharszirupot és a vanília kivonatot, aztán simára keverjük.
2. lépés
Helyezzük át egy tálba a datolyás keveréket, és keverjük össze a tojássárgájával, majd a liszttel. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatos mozdulatokkal hajtsuk bele a datolyás keverékhez.
3. lépés
Tegyünk 1 evőkanál juharszirupot mindegyik 200ml-s felfújt formába, majd kanalazzuk bele a keveréket. Vegyünk elő egy magas falú tepsit, töltsünk bele egy ujjnyi vizet, majd állítsuk bele a felfújt formákat. Süssük 1 órán át, tűpróbával ellenőrizzük.
4. lépés
Tálaláskor egy késsel lazítsuk meg a felfújtat, majd borítsuk rá egy tányérra. Szórjuk le porcukorral és még egy kis extra juharsziruppal csöpögtessük le.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 569 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
339 kcal -
Zsir
4g -
Szénhidrát
73g -
Fehérje
7g