Hideg málnaszuflé
2013-03-10- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az édesség elkészítése alig 30 perc, bár annál finomabb. A legjobb, hogy még sütni sem kell és tényleg pillanatok alatt elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 600 g málna
- 250 g porcukor
- 250 ml tejszín
- citromlé
1. lépés
A málnát mossuk át és válogassuk ki a zúzottabb, csúnyább szemeket. A díszítéshez tegyünk félre 20 szem málnát, a többit pedig egy botmixer segítségével törjük össze. Hozzáadjuk a porcukrot és egy kis citromlevet, majd még egyszer dolgozzuk át.
2. lépés
Egy másik tálban verjük kemény habbá a tejszínt. A málnás keveréket fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a habhoz, a habot lehetőleg ne törjük össze, ezért lassan dolgozzunk. Vegyünk elő szuflé formákat, vagy pudingos formákat (ami hőálló és bírja a hideget) és töltsük bele a krémet, majd tegyük a tálakat mélyhűtőbe.
Tálaláskor díszítsük a tetejüket egész málnával. Ha mindenképpen sütni is szeretnénk vagy van időnk, akkor 180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt meg is süthetjük a habot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 831 megtekintés