Málnás palacsinta
2013-05-25- Típus: Palacsinta, Reggeli
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Málnás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből. Itthon bár nem divat reggelire palacsintát enni, de szerintem isteni ébredés után megtömni a pocakot egy ilyen finomsággal.
Ezeket szerezd be:
- 150 ml tej
- 200 ml tejszín vagy joghurt
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- csipet só
- 200 g málna
1. lépés
Keverjük össze a tejet és a tejszínt (de használhatunk folyékonyabb joghurtot is), hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre a tésztát.
2. lépés
A málnát mossuk meg, majd a felét nyomkodjuk össze villával és keverjük bele a tésztába, a másik felét tegyünk félre a díszítéshez.
3. lépés
Melegítsük egy serpenyőben egy kis olajat vagy vajat és a szokott módon süssük ki a palacsintákat.Tálaljuk jó sok málnával és vaníliás cukorral vagy porcukorral leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
3 639 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
283 kcal -
Zsir
4.2g -
Szénhidrát
50.3g -
Fehérje
11.5g