Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér
2018-03-26- Típus: Reggeli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 10 perc
Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundáskenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam.
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet Kenyér
- 1 db Tojás
- 2 szelet Gépsonka
- 2 szelet Trappista sajt
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 1 közepes db Paradicsom
- 6 levél Jégsaláta
- 1 csipet Só
- 1 csipet Bors
- 2 szál Petrezselyem
- 1 ek Olaj
1. lépés
A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.
2. lépés
A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.
3. lépés
Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket, s mindkét oldalukat megsütöm.
4. lépés
Egy kistányéron „megágyazok” a salátalevelekkel, erre fektetem a bundáskenyereket, s rájuk rakom a petrezselymet.
Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 370 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
318,6 kcal -
Zsír
17,3 g -
Koleszterin
105,6 mg -
Szénhidrát
25,1 g -
Cukor
3,2 g -
Fehérje
15,8 g