Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

2017-04-04
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A spárga kedvence az olaszoknak, s ez így együtt egy kedvenc olasz reggeli. Mivel elég tartalmas, nekem vacsorának is bejött.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Zöld spárga
  • 5 dkg Pármai sonka
  • 1 db Tojás
  • 2 közepes db Krumpli
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika
  • 1 tk Oregánó
  • 1 ek Olívaolaj

1. lépés

A krumplikat megpucolom, sós vízben előfőzöm. A spárgák végét levágom.

2. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon a sonkát el kezdem sütni, hozzáadom a spárgákat és a krumplikat. Sózom, borsozom, megszórom oregánóval.

3. lépés

10 perc elteltével ráütöm a sonkára a tojást. Amikor megsült, tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 439 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Reggeli áfonyás smoothie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    622,1 kcal
  • Zsír

    31,9 g
  • Koleszterin

    186 mg
  • Szénhidrát

    63,6 g
  • Cukor

    13,8 g
  • Fehérje

    28,6 g