Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival
2017-04-04- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A spárga kedvence az olaszoknak, s ez így együtt egy kedvenc olasz reggeli. Mivel elég tartalmas, nekem vacsorának is bejött.
Ezeket szerezd be:
- 4 db Zöld spárga
- 5 dkg Pármai sonka
- 1 db Tojás
- 2 közepes db Krumpli
- 1 db Chilipaprika
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika
- 1 tk Oregánó
- 1 ek Olívaolaj
1. lépés
A krumplikat megpucolom, sós vízben előfőzöm. A spárgák végét levágom.
2. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon a sonkát el kezdem sütni, hozzáadom a spárgákat és a krumplikat. Sózom, borsozom, megszórom oregánóval.
3. lépés
10 perc elteltével ráütöm a sonkára a tojást. Amikor megsült, tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 439 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622,1 kcal -
Zsír
31,9 g -
Koleszterin
186 mg -
Szénhidrát
63,6 g -
Cukor
13,8 g -
Fehérje
28,6 g