Körtés piskóta
2013-04-05- Típus: Fordított süti, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ismét fejjel lefelé látjuk a világot! A következő piskóta elkészítése gyorsan meg van és egy könnyű desszertet kapunk a végén!
Ezeket szerezd be:
- 2 körte
- 180 g barna cukor
- 2 tojás
- 120 ml natúr joghurt
- 120 ml olaj
- 1 citrom leve és héja
- 180 g liszt
- 30 g kókuszreszelék
- 2 kk fahéj a tésztába + a tetejére
- 2 kk sütőpor
- porcukor
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd kivajazunk egy kapcsos tortaformát és kibéleljük sütőpapírral. A körtéket megmossuk, meghámozzuk és szép vékony szeletekre vágjuk. Lecsöpögtetjük egy kis citromlével, majd a tortaforma aljára rendezzük őket.
2. lépés
A cukrot, a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük egy robotgéppel. Hozzászitáljuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a tésztát jól összekeverjük, ismét robotgéppel.
3. lépés
A sima tésztát ráöntjük a körteszeletekre, majd elsimítjuk. Sütőbe tesszük és 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül a felénél kicsit vegyük lejjebb a sütő hőfokát. Hagyjuk egy kicsit a formában pihenni, majd egy rácsra, vagy tálcára borítjuk úgy, hogy a körteszeletek felülre kerüljenek.
Fahéjas porcukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 667 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
374 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
50.8g -
Fehérje
4.8g