Zamorai fokhagymaleves
2013-03-23- Típus: Diétás levesek, Hagymalevesek, Karcsúsító ételek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez is a spanyol kirándulás másik szereplője volt. Hasonló módon készül el, mint a cádizi verzió, de a végén más ízt kapunk.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg szikkadt Kenyér
- 8 gerezd Fokhagyma
- 10 dkg Vaj
- 1 evőkanál Pirospaprika
- Só
1. lépés
A kenyeret kisebb darabokra széttépkedjük (félbe is vághatjuk a szelet kenyeret, ki hogy szereti), majd beletesszük egy lábasba és annyi vízzel öntjük fel, ami pont ellepi. Tegyük fel a tűzre.
2. lépés
A fokhagymát pucoljuk meg, fokhagymanyomóval intézzük el, majd vajon pirospaprikával és sóval fűszerezve gyorsan pirítsuk meg. Ha mindent jól csinálunk, akkor egy fűszeres masszát kapunk.
3. lépés
A kész masszát belekeverjük a tűzön lévő kenyérhez, majd nagy lángon körülbelül 10 percig hagyjuk, folyamatos kevergetés mellett. 10 perc után vegyük le kis lángra, majd további 15 percig főzzük tovább.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 134 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
459 kcal -
Összes Zsír
23,8 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
53,6 g -
Cukor
4,6 g -
Fehérje
8,5 g