Zamorai fokhagymaleves

2013-03-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez is a spanyol kirándulás másik szereplője volt. Hasonló módon készül el, mint a cádizi verzió, de a végén más ízt kapunk.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg szikkadt Kenyér
  • 8 gerezd Fokhagyma
  • 10 dkg Vaj
  • 1 evőkanál Pirospaprika

1. lépés

A kenyeret kisebb darabokra széttépkedjük (félbe is vághatjuk a szelet kenyeret, ki hogy szereti), majd beletesszük egy lábasba és annyi vízzel öntjük fel, ami pont ellepi. Tegyük fel a tűzre.

2. lépés

A fokhagymát pucoljuk meg, fokhagymanyomóval intézzük el, majd vajon pirospaprikával és sóval fűszerezve gyorsan pirítsuk meg. Ha mindent jól csinálunk, akkor egy fűszeres masszát kapunk.

3. lépés

A kész masszát belekeverjük a tűzön lévő kenyérhez, majd nagy lángon körülbelül 10 percig hagyjuk, folyamatos kevergetés mellett. 10 perc után vegyük le kis lángra, majd további 15 percig főzzük tovább.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 134 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    459 kcal
  • Összes Zsír

    23,8 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    53,6 g
  • Cukor

    4,6 g
  • Fehérje

    8,5 g