Könnyű zöldborsó leves
2013-04-22- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő receptet, akár babáknak is adhatjuk, annyira krémes és finom, hogy mindenki megnyalja minden ujját.
Ezeket szerezd be:
- 800 ml alaplé (zöldség vagy csirke)
- 500 g fagyasztott borsó
- 200 g sonka, kockákra vágva
- 2-3 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál tejszín
- fenyőmag
- só, bors
1. lépés
Egy nagy fazékba tesszük a vajat, majd a szeletekre vágott hagymát megpirítjuk rajta (3-4 perc). Öntsük a fazékba az alaplevet, adjuk hozzá a borsót és a burgonyát, forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 20-25 percig.
2. lépés
Amikor megfőtt, hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan eldolgozzuk egy botmixerrel. Adjuk hozzá a sonkát, majd főzzük még további 5 percig.
Szolgáljuk melegen, pirítóssal és pirított fenyőmaggal leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 457 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
295 kcal -
Zsír
6.3g -
Szénhidrát
50.2g -
Fehérje
10.9g