Brokkolival töltött krumpli
2013-10-10- Típus: Krumpliköretek, Krumplis falatkák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő fogás igazán különleges. Készíthetjük köretként, főételként, vegetáriánus menüként.
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy burgonya
- 300 g brokkoli
- 1 evőkanál mustár
- 1 tojás
- 140g reszelt cheddar
- só, bors
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A krumplikat héjukkal együtt tegyük egy vízzel teli lábasba és főzzük 15 percig. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, a lényeg, hogy tölteni tudjuk. Tegyük félre hűlni.
2. Lépés
A brokkolit pároljuk meg 3-5 perc alatt, vagy egyszerűbb, ha mirelit verziót választunk. Amikor a burgonya kihűlt, vágjuk félbe hosszában és a kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.
3. Lépés
Tegyük a burgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Törjük össze a kivájt krumplit egy villával, majd keverjük hozzá a mustárt, a tojást, a sajtot (kicsit tegyünk félre belőle), és az apróra vágott brokkolit. Fűszerezzük, ha szükséges, majd halmozzuk a krumpli közepére.
4. Lépés
Meghintjük a fenntartott sajttal, és 15 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz és aranyszínű. Tálaljuk húsok, pecsenyék mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 047 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
-
Zsír
-
Szénhidrát
-
Fehérje