Brokkolival töltött krumpli

2013-10-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő fogás igazán különleges. Készíthetjük köretként, főételként, vegetáriánus menüként.

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy burgonya
  • 300 g brokkoli
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • 140g reszelt cheddar
  • só, bors

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A krumplikat héjukkal együtt tegyük egy vízzel teli lábasba és főzzük 15 percig. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, a lényeg, hogy tölteni tudjuk. Tegyük félre hűlni.

2. Lépés

A brokkolit pároljuk meg 3-5 perc alatt, vagy egyszerűbb, ha mirelit verziót választunk. Amikor a burgonya kihűlt, vágjuk félbe hosszában és a kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.

3. Lépés

Tegyük a burgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Törjük össze a kivájt krumplit egy villával, majd keverjük hozzá a mustárt, a tojást, a sajtot (kicsit tegyünk félre belőle), és az apróra vágott brokkolit. Fűszerezzük, ha szükséges, majd halmozzuk a krumpli közepére.

4. Lépés

Meghintjük a fenntartott sajttal, és 15 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz és aranyszínű. Tálaljuk húsok, pecsenyék mellé.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 047 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

  • Fokhagymás burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

  • Zsír

  • Szénhidrát

  • Fehérje