Grillezett kolbász és zöldségek

2013-12-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Grillezni támadt kedvem, ezért elővettem a grillserpenyőmet és a kolbászt a zöldségekkel megpirítottam.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db sütnivaló kolbász
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagy zöld hegyespaprika
  • chilipaprika
  • pecsenyezsír/kolbászzsír
  • 2 szelet bacon szalonna
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 10 dkg ecetes cékla

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s egy nagy serpenyőbe karikázom, melyben kolbászzsír és aprított baconszalonna van. Sózom, borsozom. Elkezdem pirítani.

2. lépés

A grillserpenyőbe teszek kevés kolbászzsírt, majd belehelyezem a kolbászt,melyet bevagdaltam, s a zöldségeket. Fűszerezem, locsolok rá zsírt, s bekapcsolom a tűzhelyt.

3. lépés

Mindkét serpenyőt figyelemmel kísérem, időnként megforgatom a benne lévőket.

4. lépés

Amikor már minden szépen megsült, tálalok. A tányéron elhelyezem a grillezett kolbászt, zöldségeket, locsolok rá chiliszószt, s rakok mellé ecetes céklát, melyet megszórok borssal és köménymaggal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 925 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1036 kcal
  • Zsír

    58,4 g
  • Koleszterin

    152 mg
  • Szénhidrát

    81,9 g
  • Cukor

    14,7 g
  • Fehérje

    47,1 g