Kínai brokkolis marha

2013-03-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez egy gyors és egyszerű kínai étel, amikor először csináltam a családnak, nagyon megleptem őket. Bár ez nem egy rendkívül alacsony szénhidráttartalmú étel, de ha valaki fogyókúra alatt készítené, akkor a narancslevet és a cukrot is lehet mással kiváltani.

Ezeket szerezd be:

  • 1kg marha hátszín (vagy soványabb rész)
  • 2 kisebb fej brokkoli
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 60 ml szójaszósz
  • 3 evőkanál narancslé
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • Csipet cayenne-i bors
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

1. lépés

A marhát vágjuk kis csíkokra, távolítsuk el róla a vastag, zsírosabb és inasabb részeket. Tegyük a marhahúst egy tálba és szórjuk meg szódabikarbónával. Kicsit keverjük össze a kezünkkel, majd hagyjuk a húst állni 15 percig.

2. lépés

Közben egy kis tálban keverjük el az 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál narancslét, 1 evőkanál kukoricakeményítőt, ½ teáskanál fokhagymaport, egy cayenne-i borsot, valamint 1 evőkanál olívaolajat. A húst öblítsük le, majd töröljük szárazra és helyezzük bele a pácba. Hagyjuk a szószban pácolódni 20 percig.

3. lépés

Míg a hús pácolódik, tegyük a virágaira szedett brokkolit egy nagyobb fazékba, öntsünk alá egy ujjnyi vastagságú vizet, majd kezdjük el megpárolni. Körülbelül 8-10 perc elég lesz neki, amikor megpuhult vegyük ki a fazékból, szedjük át egy tálba.

4. lépés

Keverjünk össze 3 evőkanál szójaszószt, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 2 evőkanál barna cukrot, 60 ml vizet, 2 evőkanál narancslevet, 1 teáskanál friss reszelt gyömbért. Ezt a keveréket egy nagy wookba, vagy teflon edényben kezdjük el melegíteni. Amikor sercegni kezd, hozzáadjuk a marhát. Puhulásig süssük  húst.

5. lépés

Amikor a marha megpuhult, hozzáadjuk a brokkolit és egy kicsit átforgatjuk, hogy a brokkoli is átvegye a fűszerek ízét. Nem kell neki sok, kb. 5-7 perc elég is lesz. A brokkolis húst ezután szedjük tányérokra, majd tálaljuk rizzsel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 005 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    443 kcal
  • Zsír

    20.1g
  • Szénhidrát

    11.2g
  • Fehérje

    52.8g