Farsangi fánk
2012-09-13- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:50 p
A februári hónapot azért várom nagyon az évben, mert szinte minden ismerősöm fánkot készít, akik sokat küldenek nekem belőle. Lekvárral, de porcukorral meghintve is az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 2 tojás
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 4 dkg élesztő
- olaj
1. lépés
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A sárgáját összekeverjük a porcukorral, a tejjel, a liszttel, az élesztővel és egy kicsi sóval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
2. lépés
Kb. 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen letakarva. Mikor kétszeresére kelt, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtsuk, majd pogácsaszaggatóval, vagy simán kézzel fánk formákat formálunk belőle. Még a deszkán is hagyjuk 15 percig kelni, majd olajban kisütjük őket.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
510 kcal -
Zsír
4,3 g -
Szénhidrát
97,6 g -
Fehérje
18,7 g