Keményítős gombasaláta
2012-09-08- Típus: Gombasaláták, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Amikor még 90 napoztam, akkor keményítő napra ezt a gombasalátát is elkészítettem.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Vöröshagyma
- 50 dkg Csiperkegomba
- 1 db Sárgarépa
- 1 kis konzervkukorica
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 3 evőkanál Olaj
- 1 Babérlevél
- Cukor
- Pár csepp Citromlé
- Reszelt Citromhéj
- Só
- Bors
1. lépés
A hagymát kicsire felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha kész, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát, majd ha már félig megpuhult, akkor beletesszük a kukoricát, babérlevelet és szeletekre vágott gombát. Az egészet puhára pároljuk. Közben sóval, borssal, cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal ízlésünk szerint fűszerezzük.
2. lépés
Ha a salátánk elfőtte a levét, adjuk hozzá a paradicsompürét és hagyjuk még pár percig a tűzön. Amikor kész, lekapcsoljuk és jól lehűtjük. Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 221 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366 kcal -
Összes Zsír
22,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
38,4 g -
Cukor
14,3 g -
Fehérje
12 g