Tepsis karalábé
2012-10-29- Típus: Keményítő nap, Tepsis zöldségétel
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Hétvégén készítettünk egy tepsis burgonyás, paradicsomos, karalábés finomságot. 90 napos keményítő napra is ideális lehet.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Újburgonya
- 2 db zsenge Karalábé
- 2 db Paradicsom
- 2 szál Újhagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 1 dl Húsleves
- Petrezselyem zöldje
- Őrölt bors
- Csipet Cukor
- Só
1. lépés
A krumplit és karalábét megpucoljuk és karikákra vágjuk. Sóval és egy kis csipetnyi cukorral megfűszerezzük, majd egy olajjal kikent tepsibe szétterítjük. És hogy még finomabb legyen, a tetejét megszórjuk egy kis felaprított petrezselyem zöldjével.
2. lépés
Betoljuk a tepsit az előmelegített sütőbe, majd körülbelül 45-50 percen keresztül sütjük közepes fokozaton. Amíg sülnek a zöldségek, addig a hagymát felszeleteljük, a paradicsomot pedig negyedeljük vagy szintén karikákra vágjuk.
3. lépés
Amikor már letelt úgy 20 perc, akkor forgassuk meg egy nagy szedőkanállal, fakanállal a zöldségeket, majd adjuk hozzá a felvágott paradicsomot és újhagymát. Borssal még fűszerezzük meg és locsoljuk meg a tetejét húslevessel. Ha a karalábé és a burgonya megpuhult, már tálalhatunk is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 713 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
275 kcal -
Összes Zsír
14,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
33,7 g -
Cukor
10,5 g -
Fehérje
6,6 g