Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel
2015-01-10- Típus: Kekszsütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan a keksztekercs. Néha nosztalgiából is készül.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 50 dkg keksz (háztartási)
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 ek kakaó
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2 dl lefőzött, erős feketekávé
- Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs kókuszreszelék (10 dkg-os)
- rumaroma
1. Lépés
A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni.
2. Lépés
Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé)
3. Lépés
Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani.
4. Lépés
A margarint jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával.
5. Lépés
Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni.
6. Lépés
Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs.
7. Lépés
Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra felszeletelni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 656 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,006 kcal -
Zsír
61.1g -
Szénhidrát
101.1g -
Fehérje
12.3g -
Koleszterin
1mg -
Cukor
58.7g