Eredeti humusz recept
2017-02-21- Típus: Mártogatós, Vegetáriánus
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Csak nemrégiben fedeztem fel a humuszokat, és annyira megkedveltem, hogy otthon is megtanultam elkészíteni. Szendvicskrémnek, saláták, főételek mellé is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 g tejföl
- 70 ml olívaolaj
- 3 csipet cayenne bors
- 250 g csicseriborsó (főtt)
- 2 ek tönkölykorpa
- 1 citromból nyert citromlé
- 0.5 kiskanál só
1. lépés
A csicseriborsót első lépésben puhára kell főzni. Hasonlóan a babnál, előtte érdemes beáztatni.
2. lépés
Mikor a csicseriborsó elkészült, a tönkölykorpát pirítsuk meg üres serpenyőben, majd adjuk hozzá az olajt, és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát is. Kicsit pirítsuk, hogy a hagyma illóolajai kijöjjenek.
3. lépés
Tegyünk minden hozzávalót egy erős mixerbe, és pürésítsük selymesen krémesre. Azonnal vagy behűtve is fogyasztható.
Tipp: A lényeg, hogy kedvünk szerint adhatunk hozzá egyéb fűszereket. Ha valaki vegán, akkor lehet kísérletezni az ízekkel, hogy ne legyen unalmas. Például készíthető csípős változatban egy kis jalapeno paprikával, vagy akár zöldfűszeres változat is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 223 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
422,9 kcal -
Zsír
22,21 g -
Koleszterin
2,2 mg -
Szénhidrát
44,86 g -
Cukor
7,84 g -
Fehérje
14,27 g