Eredeti humusz recept

2017-02-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Csak nemrégiben fedeztem fel a humuszokat, és annyira megkedveltem, hogy otthon is megtanultam elkészíteni. Szendvicskrémnek, saláták, főételek mellé is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 g tejföl
  • 70 ml olívaolaj
  • 3 csipet cayenne bors
  • 250 g csicseriborsó (főtt)
  • 2 ek tönkölykorpa
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 0.5 kiskanál só

1. lépés

A csicseriborsót első lépésben puhára kell főzni. Hasonlóan a babnál, előtte érdemes beáztatni.

2. lépés

Mikor a csicseriborsó elkészült, a tönkölykorpát pirítsuk meg üres serpenyőben, majd adjuk hozzá az olajt, és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát is. Kicsit pirítsuk, hogy a hagyma illóolajai kijöjjenek.

3. lépés

Tegyünk minden hozzávalót egy erős mixerbe, és pürésítsük selymesen krémesre. Azonnal vagy behűtve is fogyasztható.

Tipp: A lényeg, hogy kedvünk szerint adhatunk hozzá egyéb fűszereket. Ha valaki vegán, akkor lehet kísérletezni az ízekkel, hogy ne legyen unalmas. Például készíthető csípős változatban egy kis jalapeno paprikával, vagy akár zöldfűszeres változat is. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 223 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Avokádó mártás

  • Rántott gomba

  • Csiperkegombás rizs

  • Sajtmártás recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    422,9 kcal
  • Zsír

    22,21 g
  • Koleszterin

    2,2 mg
  • Szénhidrát

    44,86 g
  • Cukor

    7,84 g
  • Fehérje

    14,27 g