Gomba desszert
2014-09-02- Típus: Kekszsütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Egyik ismerősömtől kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett. Szerintem nagyon mutatós lett.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 1/2 kg darált keksz
- 1 kocka margarin
- 1 db rumaroma
- 15 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- annyi baracklekvár, hogy formálható legyen
- Krém:
- 1 csomag csokoládé puding
- 2,5 dl tej
- 1 csomag gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint pici rum vagy rumaroma
- cukrozott kakaópor a hempergetéshez
- babapiskóta
1. Lépés
Kisméretű tea szűrőt kivizezünk, és belenyomkodjuk a tésztát, majd kiöntjük belőle (kb 1/2-3/4 órát állni hagyjuk).
2. Lépés
Pudingot megfőzzük a 2,5 dl tejben, sűrű masszát kapunk, állandó keverés mellett kihűtjük. Porcukrot a vajjal kikavarjuk, beletesszük a rumot, az áttört gesztenyemasszát, és végül az egészet a pudinggal összeturmixoljuk.
3. Lépés
Megtöltjük vele a gombafejeket, mindegyik közepébe fél babapiskótát szúrunk. Lábuknál fogva cukrozott kakaóba forgatjuk a kalapjukat.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 274 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
712 kcal -
Zsír
47.1g -
Szénhidrát
68.6g -
Fehérje
6.5g -
Koleszterin
32mg -
Cukor
34.9g