Gomba desszert

2014-09-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Egyik ismerősömtől kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett. Szerintem nagyon mutatós lett.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 1/2 kg darált keksz
  • 1 kocka margarin
  • 1 db rumaroma
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • annyi baracklekvár, hogy formálható legyen
  • Krém:
  • 1 csomag csokoládé puding
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint pici rum vagy rumaroma
  • cukrozott kakaópor a hempergetéshez
  • babapiskóta

1. Lépés

Kisméretű tea szűrőt kivizezünk, és belenyomkodjuk a tésztát, majd kiöntjük belőle (kb 1/2-3/4 órát állni hagyjuk).

2. Lépés

Pudingot megfőzzük a 2,5 dl tejben, sűrű masszát kapunk, állandó keverés mellett kihűtjük. Porcukrot a vajjal kikavarjuk, beletesszük a rumot, az áttört gesztenyemasszát, és végül az egészet a pudinggal összeturmixoljuk.

3. Lépés

Megtöltjük vele a gombafejeket, mindegyik közepébe fél babapiskótát szúrunk. Lábuknál fogva cukrozott kakaóba forgatjuk a kalapjukat.

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 274 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabkekszes-málnahabos torta

  • 3bit szelet

  • Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel

  • Békakirályfi desszert

  • Shrek szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    712 kcal
  • Zsír

    47.1g
  • Szénhidrát

    68.6g
  • Fehérje

    6.5g
  • Koleszterin

    32mg
  • Cukor

    34.9g