Kekszszalámi recept

2012-12-10
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ismerjük a Kekszszalámi receptet? Régi óvodáskori emlékeket ébreszt, főleg Karácsonykor és Farsang környékén készített ilyet az egyik anyuka.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g háztartási keksz
  • 250 g margarin
  • 200 g barna cukor
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg kakaó (keserű)
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 50 g tört dió
  • 3 evőkanál rum

1. lépés

Egy lábasban felmelegítjük a tejet, a kakaót, a margarint. Hozzá keverjük a cukrot, majd addig melegítjük, míg szépen minden összeolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a diót, majd az apróra tört kekszet. (Klopfolóval érdemes próbálkozni, tiszta konyharuhába bugyolálva.)

2. lépés

A tésztát állni hagyjuk egy kicsit, majd mikor nagyjából kihűlt egy fóliával bélelt őzgerincformába töltjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.

 

Igény szerint tehetünk bele mazsolát, aszalt fügét vagy datolyát is.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 10
Értékeld a receptet!

10 személy értékelt

7 899 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabkekszes-málnahabos torta

  • 3bit szelet

  • Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel

  • Gomba desszert

  • Békakirályfi desszert

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    678 kcal
  • Zsír

    37.1g
  • Szénhidrát

    81.4g
  • Fehérje

    9.2g