Kekszszalámi recept
2012-12-10- Típus: Kekszsütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ismerjük a Kekszszalámi receptet? Régi óvodáskori emlékeket ébreszt, főleg Karácsonykor és Farsang környékén készített ilyet az egyik anyuka.
Ezeket szerezd be:
- 400 g háztartási keksz
- 250 g margarin
- 200 g barna cukor
- 1,5 dl tej
- 6 dkg kakaó (keserű)
- 2 evőkanál baracklekvár
- 50 g tört dió
- 3 evőkanál rum
1. lépés
Egy lábasban felmelegítjük a tejet, a kakaót, a margarint. Hozzá keverjük a cukrot, majd addig melegítjük, míg szépen minden összeolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a diót, majd az apróra tört kekszet. (Klopfolóval érdemes próbálkozni, tiszta konyharuhába bugyolálva.)
2. lépés
A tésztát állni hagyjuk egy kicsit, majd mikor nagyjából kihűlt egy fóliával bélelt őzgerincformába töltjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Igény szerint tehetünk bele mazsolát, aszalt fügét vagy datolyát is.
Értékelések
(4.5 / 5)
10 személy értékelt
7 899 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
678 kcal -
Zsír
37.1g -
Szénhidrát
81.4g -
Fehérje
9.2g