Sajtos-sonkás pogácsa
2015-01-16- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez a pogácsa gyorsan összeállítható, sem élesztő, sem pedig sütőpor nem kell hozzá. Így aztán, ha kevés időm van, csak előveszem a receptet, és kb. egy óra múlva már az asztalon illatoznak a frissen kisült pogácsák.
Ezeket szerezd be:
- 2 dl tej
- 8 dkg margarin
- 1 tk só
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg sonka
1. Lépés
A tejet a margarinnal felforralni, majd hozzákeverni a lisztet és a sót.
Addig keverni ameddig elválik az edény falától. Ekkor levenni a tűzhelyről, és hagyjuk langyosra hűlni.
2. Lépés
Ameddig hűl, lereszeljük a sajtot, és apró kockára vágjuk a sonkát. Amikor már csak langyos, egyesével hozzá keverünk 2 db előzőleg villával kissé felvert tojást.
3. Lépés
Ezután belekeverjük a sajtot, majd a sonkát is. Egy tepsit kibélelünk sütő papírral, és kanállal kis halmokat helyezünk rá a masszából. Kicsit távolabb tegyük őket egymástól, mert sütés közben a pogácsák megfognak nőni.
4. Lépés
Felverjük a megmaradt tojást, majd kenjük le a pogácsák tetejét.
5. Lépés
Helyezzük előmelegített sütőben, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a teteje, takarjuk le sütő papírral és a sütési idő vége előtt pár perccel vegyük csak le a papírt.
Egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 490 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
631 kcal -
Zsír
37.7g -
Szénhidrát
43.5g -
Fehérje
28.8g -
Koleszterin
195mg - 2.9g