Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel
2014-04-30- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Anyósom receptje alapján készül ez az eszméletlen finom főétel.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 üveg zöldborsó
- 1 üveg lecsó
- 4-5 fej vöröshagyma
- napraforgó olaj
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
- 1 kg liszt (én tönkölyből készítettem a nokedlit)
- 2 tojás
- víz
1. Lépés
A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd megszórom pirospaprikával és a kockára vágott sertéscombot rárakom.
2. Lépés
Sózom, borsozom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele.
3. Lépés
Amikor már puha a hús, hozzáadom az üveges lecsót és a zöldborsót, majd fedő alatt pár percig készre főzöm.
4. Lépés
A nokedlit közben elkészítem: Lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverem, majd sós lobogó vízbe kiszaggatom.
Jó étvágyat hozzá!
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
5 379 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,148 kcal -
Zsír
21.7g -
Szénhidrát
172.3g -
Fehérje
59.3g -
Koleszterin
173mg -
Cukor
9.4g