Sokmagos keksz
2014-12-12- Típus: Sós ropogtatni való
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy kis ropogtatni való az ünnepnapokra, miközben a család a fenyőfa körül beszélget.
Ezeket szerezd be:
- 50g vaj
- 100g zabpehely
- 100g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tk mák
- 2 evőkanál szezámmag
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben, majd hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk minden száraz hozzávalót egy tálba, adjunk hozzá ½ teáskanál sót, majd öntsük hozzá a vajat. Adjunk hozzá 5-6 evőkanál forró vizet, és gyúrjuk össze.
2. Lépés
Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk körülbelül 0,5 cm vastagra. Vágjuk apró kockákra (de akár szaggathatjuk is). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 12-15 percig, amíg arany színű lesz. Hagyjuk hűlni néhány percig, majd tegyük át egy rácsra, és hűtsük le teljesen.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
4 588 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
63 kcal -
Zsír
3.5g -
Szénhidrát
7g -
Fehérje
1.4g -
Só
0.3g -
Cukor
0.1g