Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika
2015-11-10- Típus: Paprika töltve receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Mutatós, színes és finom étel, melyet könnyű elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kaliforniai paprika (sárga)
- 1 db kaliforniai paprika (zöld)
- 21 dkg kacsamájpástétom (2 doboz)
- 3 db tojás
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 2 szál petrezselyem
- 6 szelet bacon
- 6 db közepes krumpli
- 1 db paradicsom
- 5 dkg trappista
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 2 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- olívaolaj
1. lépés
A tojást és a krumplit megfőzöm.
2. lépés
Közben a paprikákat megskalpolom, a csumáikat eltávolítom. A pástétomot összekeverem a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel és újhagymával.
3. lépés
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, erre szeletelem a megpucolt krumplit, sózom, megszórom borssal és kakukkfűvel.
4. lépés
A krumpliágyra helyezem a paprikákat, mindegyikbe teszek főtt tojást, megtöltöm a pástétommal, betekerem a baconba. Mellé helyezem a paprikák sapkáját, a négybe vágott paradicsomot és beteszem a 180 ºC fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 45 percig sütöm.
5. lépés
A sajtot lereszelem, a hagymazöldet aprítom.
6. lépés
A sajtot rászórom a paprikákra, s további 10 percig sütöm, majd átkapcsolok grillfokozatra, s megpirítom a sajtot. Mikor kész, rászórom a zöldet.
7. lépés
Tálalok. A tányérra szedek krumplit és paradicsomot, valamint egy paprikát, amit félbevágok. Díszítem egy rozmaringággal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 598 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
887 kcal -
Zsír
45,1 g -
Koleszterin
357 mg -
Szénhidrát
89,9 g -
Cukor
10,9 g -
Fehérje
35,1 g