Őszibarackos alagút
2014-01-27- Típus: Sütialagút
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Igazi vendégcsalogató sütemény, amit másmilyen gyümölcsökkel is készíthetünk. Eperrel, banánnal, kivivel is kiváló!
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 4 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 8 evőkanál liszt
- A krémhez:
- 2 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor v. édesítőszer
- fél zacskó zselatin
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejszín
- 12 db felezett őszibarack befőtt
- fagyasztott málna vagy cseresznye
- 1 dl tejszínből hab
- 250 g sárga vagy őszibaracklekvár
1. Lépés
Vizes piskótát sütök 4 tojásból:
A tojások sárgáját fehéredésig keverem 4 e.k. cukorral, hozzá adok 8 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet és csomó mentesre keverem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába. 160 fokon 20 perc alatt megsütőm. Nedves konyharuhába fektetem, lekvárral megkenem és fel is tekerem. A piskótatekercset legalább 1 órát pihentetjük
2. Lépés
Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 18 szeletre vágjuk. 3×4 szelettel kibéleljük a forma alját és az oldalát, 2 szelettel a forma 2 végét, 4 szeletet pedig félreteszünk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a 1/2 dl befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
3. Lépés
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk négy, jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk. Fóliával betakarjuk, 2-3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackkal, és cseresznyével, málnával, mentával díszíthetjük.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
3 423 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
575 kcal -
Zsír
9.9g -
Szénhidrát
102.3g -
Fehérje
19.1g -
Koleszterin
180mg -
Cukor
71.5g