Joghurtos gyümölcskenyér

2013-05-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő gyümölcskenyér joghurttal is készül, így a tésztája valamivel könnyebb lesz. Köszönjük Zuzmónak a receptet.

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • ¾ csésze barna cukor
  • 1 tojás
  • ½ csésze olaj
  • 1 csésze natúr vagy görög joghurt
  • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 g csokoládé
  • + mazsola, aszalt gyümölcsök

1. lépés

A cukrot, a tojást, az olajat és a joghurtot keverjük össze egy robotgép segítségével alacsony sebességen körülbelül 30 másodpercig.

2. lépés

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze, a végén pedig hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét vagy más további hozzávalót (aszalt gyümölcsöt, mazsolát, gyümölcszselét) és keverjünk össze mindent újra.

3. lépés

A tojásos keverékhez öntjük a száraz hozzávalókat, majd jól egybedolgozzuk a robotgéppel. Vegyünk elő egy gyümölcskenyérformát (az enyém 25x12cm méretű), vajazzuk ki, majd béleljük ki sütőpapírral.

4. lépés

Öntsük bele a tésztát, egyengessük el és süssük 60 percig 180°C-on, és kész is. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen megsült.

Áfonyával, banánnal kiegészítve is isteni!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 287 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    466 kcal
  • Zsir

    22.3g
  • Szénhidrát

    57.9
  • Fehérje

    8.2g