Joghurtos gyümölcskenyér
2013-05-25- Típus: Édes sütemények, Gyümölcskenyér
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő gyümölcskenyér joghurttal is készül, így a tésztája valamivel könnyebb lesz. Köszönjük Zuzmónak a receptet.
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- ¾ csésze barna cukor
- 1 tojás
- ½ csésze olaj
- 1 csésze natúr vagy görög joghurt
- 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 g csokoládé
- + mazsola, aszalt gyümölcsök
1. lépés
A cukrot, a tojást, az olajat és a joghurtot keverjük össze egy robotgép segítségével alacsony sebességen körülbelül 30 másodpercig.
2. lépés
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze, a végén pedig hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét vagy más további hozzávalót (aszalt gyümölcsöt, mazsolát, gyümölcszselét) és keverjünk össze mindent újra.
3. lépés
A tojásos keverékhez öntjük a száraz hozzávalókat, majd jól egybedolgozzuk a robotgéppel. Vegyünk elő egy gyümölcskenyérformát (az enyém 25x12cm méretű), vajazzuk ki, majd béleljük ki sütőpapírral.
4. lépés
Öntsük bele a tésztát, egyengessük el és süssük 60 percig 180°C-on, és kész is. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen megsült.
Áfonyával, banánnal kiegészítve is isteni!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 287 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
466 kcal -
Zsir
22.3g -
Szénhidrát
57.9 -
Fehérje
8.2g