Szilvás lepény recept
2018-02-21- Típus: Piskóták, Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Szeretem a szilvás lepényt, mert egyszerre édes és mégis fanyar íze van, megfelelő az egyensúly benne.
Ezeket szerezd be:
- 5 db tojás
- 200 g porcukor
- 200 g margarin
- 200 g liszt
- 0.5 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 500 g szilva
- 50 g fahéjas cukor
1. lépés
A cukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Azután felváltva a lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét.
2. lépés
Hozzászórjuk a vaníliás cukrot és beleöntjük a rumot. Ezt a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk a megmosott, cikkekre vágott szilvával.
3. lépés
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk a fahéjas cukorral és úgy tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 534 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
633,89 kcal -
Zsír
31,56 g -
Koleszterin
155 mg -
Szénhidrát
75,68 g -
Cukor
48,22 g -
Fehérje
9,43 g