Szilvás lepény recept

2018-02-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Szeretem a szilvás lepényt, mert egyszerre édes és mégis fanyar íze van, megfelelő az egyensúly benne.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db tojás
  • 200 g porcukor
  • 200 g margarin
  • 200 g liszt
  • 0.5 dl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g szilva
  • 50 g fahéjas cukor

1. lépés

A cukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Azután felváltva a lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét.

2. lépés

Hozzászórjuk a vaníliás cukrot és beleöntjük a rumot. Ezt a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk a megmosott, cikkekre vágott szilvával.

3. lépés

Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk a fahéjas cukorral és úgy tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 534 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Mangós piskóta

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    633,89 kcal
  • Zsír

    31,56 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    75,68 g
  • Cukor

    48,22 g
  • Fehérje

    9,43 g