Indiai csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel
2015-01-27- Típus: Fűszeres hús receptek
- Nemzetiség: Indiai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy kicsit egzotikusabb ételre vágytam, azt hiszem sikerült egy finomságot készítenem.
Ezeket szerezd be:
- 2 db csirkecomb
- 1 evőkanál joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
- só (ízlés szerint)
- curry (ízlés szerint)
- őrölt koriander (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 10 szál koriander
- 2 db csirkemáj
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- - : : A rizshez : : -
- 1 teáskanál kurkuma
- 0.5 bögre rizs
- - : : A zöldségekhez : : -
- 4 db paprika
- 1 db sárgarépa
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 db nagyobb vöröshagyma
1. Lépés
A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s beteszem a hűtőbe 24 órára.
2. Lépés
A paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.
3. Lépés
A rizst felteszem főni. Sózom, keverek hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.
4. Lépés
A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.
5. Lépés
A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm 180 ºC fokon, hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva. A csirkemájakat lisztbe forgatom, s a vége felé teszem a serpenyőbe.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 277 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
504 kcal -
Zsír
12,1 g -
Koleszterin
75 mg -
Szénhidrát
78,2 g -
Cukor
20,8 g -
Fehérje
25,1 g