Indiai csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel

2015-01-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy kicsit egzotikusabb ételre vágytam, azt hiszem sikerült egy finomságot készítenem.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 evőkanál joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
  • só (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • őrölt koriander (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 10 szál koriander
  • 2 db csirkemáj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • - : : A rizshez : : -
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 0.5 bögre rizs
  • - : : A zöldségekhez : : -
  • 4 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma

1. Lépés

A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s beteszem a hűtőbe 24 órára.

2. Lépés

A paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.

3. Lépés

A rizst felteszem főni. Sózom, keverek hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.

4. Lépés

A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.

5. Lépés

A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm 180 ºC fokon, hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva. A csirkemájakat lisztbe forgatom, s a vége felé teszem a serpenyőbe.

6. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 277 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    504 kcal
  • Zsír

    12,1 g
  • Koleszterin

    75 mg
  • Szénhidrát

    78,2 g
  • Cukor

    20,8 g
  • Fehérje

    25,1 g