Almás-ananászos pite

2013-02-13
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Aki szereti az egzotikus gyümölcsöket, és alapból imádja az almát, akkor annak bátran ajánlom a következő piténket. Finom fanyar almával a legjobb!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 300g liszt
  • 160g hideg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 konzerves ananász
  • Morzsához:
  • 100g apróra vágott dió
  • 100g cukor
  • 100g vaj
  • 50g zabpehely
  • 3 evőkanál darált keksz
  • 2-3 csepp vanília kivonat

1. lépés

Kezdjük a tészta elkészítésével. A felsorolt ​​összetevőket gyúrjuk egységes tésztává, majd tegyük 30 percre a hűtőbe.

Töltelék:
Eközben a konzerves ananászról leöntjük a cukros levet, de nem ötjük ki, majd a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magját, majd szintén kockákra vágjuk. 

2. lépés

Öntsük az ananász alatt lévő szirupot egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a citromlevet, és főzzük kb. 5-6 percig. Amikor kezd kicsit összeugrani, hozzáadjuk az almát, és főzzük közepes lángon körülbelül 5 percig, amíg meg nem puhul (ne főzzük nagyon túl az almákat). Aztán kapcsoljuk le a hőt és keverjük hozzá az ananászt is. 

3. lépés

Morzsa:
A serpenyőbe tegyük a vanília kivételével az összes összetevőt, és pirítsuk közepes lángon, folyamatos keverés közben 5 percig. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. Adjuk hozzá a vaníliát és keverjük jól össze.

Egy sütőformát kikenünk vajjal és meghintjük liszttel vagy kibéleljük szilikonos sütőpapírral. Nyomkodjuk a forma aljába a hűtött tésztát. Előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 15 percig sütjük. 

4. lépés

Vegyük ki a tortát a sütőből, és megszórjuk a tetejét az ananászos-almás töltelékkel, majd a tetejére jöhet a morzsa. Ismét tegyük a sütőbe, ezúttal 200°C-on süssük körülbelül 15-20 percig. 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 359 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    710 kcal
  • Zsír

    39g
  • Szénhidrát

    83.9g
  • Fehérje

    10.4g