Sült alma fűszeres mártással
2013-02-15- Típus: Gyümölcsnap, Sült gyümölcs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sült almát rendszerint csinálunk, de az utóbbi időben finom mártással öntöm le. El is mondom, hogyan is készítem.
Ezeket szerezd be:
- 5 db Alma
- 1 evőkanál Méz
- 1 evőkanál Citromlé
- 1 evőkanál Vaníliás cukor
- 1 púpozott kiskanál őrölt Fahéj
- Késhegynyi őrölt Szegfűszeg
1. lépés
Az almákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra (ne vékonyan szeljük). A magházukat is vágjuk ki, hasonló módon, mint ahogy a konzerves egész ananász néz ki. Ha kész, akkor süssük meg. Alternatíva lehet az is, hogy elsőnek sütjük meg az almát és csak utána pucoljuk meg és vágjuk fel ugyanúgy. Ez rajtatok áll, döntsétek el ti, hogy nektek melyik megoldás könnyebb.
2. lépés
Ha kész az alma, akkor szedjük ki őket egy tálba. Utána összekeverjük a citromlét, mézet, fahéjat, szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd tálalás előtt öntsük rá a sült almákra.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 026 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
301 kcal -
Összes Zsír
0,2 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
80 g -
Cukor
62,4 g -
Fehérje
0,2 g