Sült alma fűszeres mártással

2013-02-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sült almát rendszerint csinálunk, de az utóbbi időben finom mártással öntöm le. El is mondom, hogyan is készítem.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db Alma
  • 1 evőkanál Méz
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 1 evőkanál Vaníliás cukor
  • 1 púpozott kiskanál őrölt Fahéj
  • Késhegynyi őrölt Szegfűszeg

1. lépés

Az almákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra (ne vékonyan szeljük). A magházukat is vágjuk ki, hasonló módon, mint ahogy a konzerves egész ananász néz ki. Ha kész, akkor süssük meg. Alternatíva lehet az is, hogy elsőnek sütjük meg az almát és csak utána pucoljuk meg és vágjuk fel ugyanúgy. Ez rajtatok áll, döntsétek el ti, hogy nektek melyik megoldás könnyebb.

2. lépés

Ha kész az alma, akkor szedjük ki őket egy tálba. Utána összekeverjük a citromlét, mézet, fahéjat, szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd tálalás előtt öntsük rá a sült almákra.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 026 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Körte leveles tésztában

  • Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    301 kcal
  • Összes Zsír

    0,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    80 g
  • Cukor

    62,4 g
  • Fehérje

    0,2 g