Hólabda torta
2014-02-10- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha így készítjük, akkor is szuper lesz, a tésztát csak ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. Hólabda sütemény recept gluténmentesen!
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 12 dkg liszt (mantler)
- 10 dkg cukor
- 5 db tojás
- 3 dkg kakaó
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 dl víz
- A krémhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4.5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg kókuszreszelék
- A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- kókuszreszelék a tetejére szórva
1. Lépés
A tojássárgákat a cukrot habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A tésztát 26-es kapcsos forma sütőbe helyezzük.
2. Lépés
A krémhez 4 dl tejet felforralunk cukorral, az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezután összekeverjük a forralt tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
3. Lépés
A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel majd az oldalára is teszünk, a végén az olvasztott csokoládéval vonjuk be és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Értékelések
(4 / 5)
7 személy értékelt
20 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
715 kcal -
Zsír
31.2g -
Szénhidrát
105.7g -
Fehérje
10.2g -
Koleszterin
145mg -
Cukor
69.7g