Rántott velő
2012-07-13- Típus: Velő receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A rántott velő az anyukám egyik kedvence. Ha átjön hozzánk, akkor a párom ezzel a recepttel lepi meg őt.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Velő
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- 2 db Tojás
- Só
- Bors
- Olaj (sütéshez)
1. lépés
A velőt megtisztítjuk, a hártyájától megszabadulunk. Ezt követően néhány percig sós vízben főzzük. (Ne sózzuk meg túlságosan azért a vizet, mert a későbbiekben is sózunk.) Ezután hagyjuk a levében egészen addig, amíg kihűl.
2. lépés
Ahogy kihűlt, kiszedjük, lecsöpögtetjük és tetszőleges méretekre, szeletekre vágjuk fel. Ujjnyira mehet nyugodtan. Sóval és borssal fűszerezzük, majd lisztben, tojásban és végül zsemlemorzsában átforgatjuk és olajon kisütjük.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
9 691 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
779 kcal -
Összes Zsír
38,8 g -
Koleszterin
2576 mg -
Szénhidrát
75,1 g -
Cukor
3,4 g -
Fehérje
30,5 g