Rántott velő

2012-07-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A rántott velő az anyukám egyik kedvence. Ha átjön hozzánk, akkor a párom ezzel a recepttel lepi meg őt.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Velő
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • 2 db Tojás
  • Bors
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A velőt megtisztítjuk, a hártyájától megszabadulunk. Ezt követően néhány percig sós vízben főzzük. (Ne sózzuk meg túlságosan azért a vizet, mert a későbbiekben is sózunk.) Ezután hagyjuk a levében egészen addig, amíg kihűl.

2. lépés

Ahogy kihűlt, kiszedjük, lecsöpögtetjük és tetszőleges méretekre, szeletekre vágjuk fel. Ujjnyira mehet nyugodtan. Sóval és borssal fűszerezzük, majd lisztben, tojásban és végül zsemlemorzsában átforgatjuk és olajon kisütjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 691 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott sertésvelő

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    779 kcal
  • Összes Zsír

    38,8 g
  • Koleszterin

    2576 mg
  • Szénhidrát

    75,1 g
  • Cukor

    3,4 g
  • Fehérje

    30,5 g