Paradicsomleves recept
2012-04-30- Típus: Paradicsomlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A paradicsomleves szép emlékeket szül bennem, mikor kis koromban sok időt töltöttem kereszt szüleimnél, ahol valahogy mindig paradicsom leves készült a számomra. Jó cukrosan, galuskával vagy betűtésztával az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 1 liter paradicsomlé
- 2 újhagyma
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg rizs, betűtészta vagy csipetke
- só, bors
- 1 evőkanál cukor (több ízlés szerint)
- 2 kiskanál pirospaprika
Recept elkészítése
1. A újhagymákat kis szeletekre vágjuk és elkezdjük 1 evőkanál olajon és 1 evőkanál vízen párolni. Mikor teljesen üvegesek lesznek, hozzászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 liter paradicsomlével.
2. 1 kisebb fej vöröshagymát megpucolunk és egészben a levesbe tesszük. Ekkor sózzuk, enyhén borsozzuk és cukorral ízesítjük szánk íze szerint a levest. Hozzáadjuk a tésztát, riszt vagy csipetkét és egészen addig főzzük, ameddig a levesbetét meg nem puhul.
Zellerrel vagy petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
7 személy értékelt
3 582 megtekintés