Paradicsomleves recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A paradicsomleves szép emlékeket szül bennem, mikor kis koromban sok időt töltöttem kereszt szüleimnél, ahol valahogy mindig paradicsom leves készült a számomra. Jó cukrosan, galuskával vagy betűtésztával az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg rizs, betűtészta vagy csipetke
  • só, bors
  • 1 evőkanál cukor (több ízlés szerint)
  • 2 kiskanál pirospaprika

Recept elkészítése

1. A újhagymákat kis szeletekre vágjuk és elkezdjük 1 evőkanál olajon és 1 evőkanál vízen párolni. Mikor teljesen üvegesek lesznek, hozzászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 liter paradicsomlével.

2. 1 kisebb fej vöröshagymát megpucolunk és egészben a levesbe tesszük. Ekkor sózzuk, enyhén borsozzuk és cukorral ízesítjük szánk íze szerint a levest. Hozzáadjuk a tésztát, riszt vagy csipetkét és egészen addig főzzük, ameddig a levesbetét meg nem puhul.

Zellerrel vagy petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

3 582 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomleves kuszkusszal

  • Mexikói paradicsomleves

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico