Hajdúkáposzta recept

2012-05-30
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A hajdúkáposzta egy tökéletes recept, ha a piacon találunk finom vecsési káposztát, talán abból a legfinomabb készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csík kolbász (csípős is lehet)
  • 1 dl csirkealaplé
  • só, bors

1. Lépés

A hagymát vágjuk szeletekre, majd tegyük fel olajon pirítani. Tegyük hozzá a pirospaprikát, majd tegyük bele a fincsi káposztát.

2. Lépés

Engedjük fel a csirkealaplével és elkezdjük elfőzni a káposzta alatt a levet. Amikor ez meg van, hozzátesszük a karikákra vágott kolbászt is.

Tálalhatjuk úgy, mint a székelykáposztát, tejföllel és nagy karéj kenyérrel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 146 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Fehérboros káposzta húsos gombóccal

  • Gurulós tarhonya

  • Kolbászos almás káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    225 kcal