Gurulós tarhonya
2012-12-28- Típus: Káposztás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Tarhonya, káposzta, finom fűszerek és utána azon reménykedünk, hogy mindenkinek elég legyen.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Tarhonya
- 10 dkg Párolt Káposzta
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Paprika
- 3 evőkanál Olaj
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- 1 db Tyúkhús-leveskocka
- Só
- Bors
1. lépés
A tarhonyát kevés olajon világosbarnára pirítjuk. Ahogy világosbarna lett, akkor lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy a tarhonyát pont ellepje.
2. lépés
Borssal és sóval és húsleveskockával még fűszerezzük és körülbelül 25-30 percen át kis lángon forraljuk. Közben egy másik edényben az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott paprikát és később a párolt káposztát.
1. lépés
Amikor a paprika megpuhult, belekeverjük a már puha tarhonyát, jó alaposan összekeverjük, fedőt teszünk rá és még 5-10 percig főzzük egybe.
foto: gasztroblogok
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 081 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
719 kcal -
Összes Zsír
27,4 g -
Koleszterin
143 mg -
Szénhidrát
100,7 g -
Cukor
9,9 g -
Fehérje
19,8 g