Fehérboros káposzta húsos gombóccal

2013-11-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 30 dkg darált vegyes hús (marha és disznó)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • 2 db chili
  • 2 db babérlevél
  • őrölt kömény
  • só, bors, pirospaprika
  • morzsolt majoránna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • olaj

1. Lépés

A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom.A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.

2. Lépés

Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni.

3. Lépés

Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.

Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 602 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Gurulós tarhonya

  • Kolbászos almás káposzta

  • Káposztatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    585 kcal
  • Zsír

    16.1g
  • Szénhidrát

    49.7g
  • Fehérje

    57.2g