Fehérboros káposzta húsos gombóccal
2013-11-12- Típus: Káposztás receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg savanyított káposzta
- 30 dkg darált vegyes hús (marha és disznó)
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1/2 pohár rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- petrezselyem
- 2 db chili
- 2 db babérlevél
- őrölt kömény
- só, bors, pirospaprika
- morzsolt majoránna
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- liszt
- olaj
1. Lépés
A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom.A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.
2. Lépés
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni.
3. Lépés
Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.
Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 602 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
585 kcal -
Zsír
16.1g -
Szénhidrát
49.7g -
Fehérje
57.2g