Gyümölcsös habos pite
2012-04-02- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Finom pudingos krém egy pitében… Miért ne?
Ez a recept elkészítése különösen nyáron ajánlott, amikor rengeteg finom gyümölcs közül válogathatunk. Lehet az alma, barack, málna, eper… ami csak otthon a kertben terem. A lényeg, hogy mind friss legyen!
Hozzávalók
4 tojás
1 csésze cukor
1 teáskanál reszelt citromhéja
1 evőkanál liszt
1/4 csésze vaj, olvasztott
1 teáskanál vanília kivonat
1 sületlen pitetészta
1 csésze hideg tejszín
20-30 málna vagy választott gyümölcs
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy keverő tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük finoman hozzá a cukrot és a citrom héját. Forgassuk bele a lisztet és az olvasztott vajat, majd a vaníliát.
2. Öntsük a tölteléket egy nyers előkészített pitetésztával kibélelt formába. Süssük 160 ° C-on körülbelül 50 percig, vagy amíg a közepén lévő krém bugyborékolni és barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
3. Készítsünk elő habtejszínt, vagy használhatunk tejszínhabot is. Kenjük a pite tetejére. Rendezzük el a választott gyümölcsöket dekoratívan a tejszín tetejére.
Azonnal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 013 megtekintés