Gyümölcsös habos pite

2012-04-02
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Finom pudingos krém egy pitében… Miért ne?

Ez a recept elkészítése különösen nyáron ajánlott, amikor rengeteg finom gyümölcs közül válogathatunk. Lehet az alma, barack, málna, eper… ami csak otthon a kertben terem. A lényeg, hogy mind friss legyen!

Hozzávalók

4 tojás
1 csésze cukor
1 teáskanál reszelt citromhéja
1 evőkanál liszt
1/4 csésze vaj, olvasztott
1 teáskanál vanília kivonat
1 sületlen pitetészta
1 csésze hideg tejszín
20-30 málna vagy választott gyümölcs

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy keverő tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük finoman hozzá a cukrot és a citrom héját. Forgassuk bele a lisztet és az olvasztott vajat, majd a vaníliát.

2. Öntsük a tölteléket egy nyers előkészített pitetésztával kibélelt formába. Süssük 160 ° C-on körülbelül 50 percig, vagy amíg a közepén lévő krém bugyborékolni és barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

3. Készítsünk elő habtejszínt, vagy használhatunk tejszínhabot is. Kenjük a pite tetejére. Rendezzük el a választott gyümölcsöket dekoratívan a tejszín tetejére.

Azonnal tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 013 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite